Mindfulness training in Amsterdam

Met je hoofd er weer helemaal bij

De grondgedachte van Mindfulness is heel eenvoudig: veel mensen houden hun hoofd er niet bij. Dat wil zeggen, in de meeste situaties ben je met je gedachten werkelijk o-ver-al behálve in die situatie. Of het nu een vergadering met collega’s is, het afhalen van de kinderen op school, een etentje met vrienden of als je een gesprek hebt met een nieuwe klant.

Je leven is kleurloos?

Je zit tjokvol gedachten. Over jezelf. Over wat je doet. Over hoe je het doet. Je bedenkt wat er allemaal kán gebeuren en hoe dat voor jou uitpakt. Maar je denkt ook aan de vorige keer dat je in precies zo’n situatie was en je kunt jezelf wel voor je hoofd slaan, hoe je toen deed. Tegelijkertijd moet je niet vergeten vanavond nog even dit te doen, die te bellen en die ene afspraak af te zeggen. En had je nu eigenlijk de deur wel op slot gedaan?

Je doet het gros van de dingen die je doet op de automatische piloot. Dat kan ook heel nuttig zijn. Maar is dat wat je wilt? Die automatische piloot maakt de dingen net niet goed af en laten we wel wezen, je ‘geniet’ ook op de automatische piloot. Daardoor wordt alles kleurloos.

Haal al die stemmetjes uit je hoofd

Mindfulness is een training die heel nauw aansluit bij het centrale principe van cognitieve therapie en dat is dat je gedachten aan de haal gaan met je gevoelens én met de werkelijkheid. Je denkt ‘als ik zo doe, denkt hij vast dat…’ en daarom doe je het maar niet. Of je bent bang wat er wel niet kan gebeuren als ‘ik dit doe’. Negen van de tien keer klopt wat je denkt niet met de werkelijkheid. Als je een keer ‘nee’ zegt, kost dat je heus je baan niet. Als je een keer niet meedoet vinden ze je heus nog net zo aardig.

Met Mindfulness training in Amsterdam haal je al die stemmen, gedachten en ruis uit je hoofd. Je bent er met je hoofd helemaal bij. Daardoor ben je meer alert, maak je betere beslissingen en kun je dingen echt afronden. Maar nog veel belangrijker; je geniet van wat je doet, ziet en beleeft. Daarmee haal je de sleur uit je dag en maak je betekenisvolle, mooie dingen mee. Het krijgt allemaal weer kleur.

Een positief gevoel. Het heeft weer kleur!

Vandaar dat een Mindfulness training niet alleen stressgevoelens vermindert, maar je in het algemeen een positievere houding ten aanzien van je eigen leven en wat je meemaakt geeft.

Je kunt altijd met een Mindfulness training in Amsterdam beginnen. Ook als je geen klachten hebt levert de training je veel op. Wil je meer weten over mindfulness, kijk dan ook even op minned.nl, daar vind je alle informatie over Mindfulness, speciale yoga en meditatietechnieken en een aantal handige oefeningen om meteen te proberen.