Wanneer ga je naar psycholoog Amsterdam?

Soms kom je er zelf even niet meer uit. Dit kan komen door verschillende dingen. Zo kan je last hebben van depressieve gevoelens, er kan je iets overkomen zijn wat je moeilijke een plek kan geven of je hebt last van burn-out klachten. Maar ook rouw of zingevingsvragen zijn dingen waar mensen hulp bij zoeken. Wat het ook mag zijn, psycholoog Amsterdam kan je helpen.

Wat doen psychologen? – Psycholoog Amsterdam

Over het algemeen doen psychologen twee dingen. Ten eerste zullen ze kijken naar wat er op dit moment aan de hand is. Met welke klachten loop je rond? Soms stellen ze een diagnose. Maar dit is niet altijd nodig om je te helpen bij je klachten. Je bespreekt samen wat jullie de komende tijd gaan doen en welke behandelvorm er het beste bij je past.

Pas daarna wordt de behandeling gestart. De behandeling die wij in onze psychologen praktijk in Amsterdam aanbieden heet ‘kortdurende en cliëntgerichte psychologische hulp’. Hiermee wordt bedoelt dat je psycholoog er alles aan zal doen om je snel weer op de rails te krijgen. Een gemiddelde therapie zal tussen de 4 en 12 gesprekken zijn. Dit is natuurlijk afhankelijk van de persoon en de aard van de klachten.

Gaan mijn klachten over?

Vaak is het zo dat na een behandeling bij psycholoog Amsterdam je klacht grotendeels weg is. Echter kan het gebeuren dat de klacht niet verdwijnt. Wanneer dit het geval is heb je na de therapie de nodige kennis over je klachten en weet je hoe je er mee om moet gaan om er zo weinig mogelijk last van te hebben.

Na een psychologische behandeling voelen de meeste mensen zich beter dan daarvoor. Er wordt onder andere vaak aangegeven dat een psychologische behandeling zorgt voor meer zelfvertrouwen, betere sociale contacten en een andere kijk op de problemen. Ook ontwikkelen mensen vaak een betere manier van communiceren en begrijpen partners elkaar beter.

Wil je meer weten over psychologen in Amsterdam?

Heb je een specifieke vraag of wil je meer weten over wanneer je naar een psycholoog kan gaan? Neem telefonisch contact op via 085 4015 337 of plan direct een adviesgesprek. Onze Psyned assistentes luisteren graag naar jouw verhaal en plannen wanneer gewenst een afspraak in bij één van ons.