Wanneer ga je naar een psycholoog in Amsterdam?

Soms zijn er momenten in je leven dat je er zelf even niet meer uitkomt. Dit kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld dat je iets overkomen is dat je moeilijk een plek kunt geven. Het kan ook zo zijn dat je worstelt met gevoelens van binnen uit, wanneer je bijvoorbeeld het gevoel hebt dat je jezelf bent kwijt geraakt of dat je worstelt met lusteloosheid. Wat het ook mag zijn, psychologen kunnen je er bij helpen. Je kan via je huisarts een psycholoog zoeken of zelf iemand zoeken die je aanspreekt.

Wat doen psychologen?

Psychologen doen twee dingen. Ten eerste zullen ze kijken naar wat er op dit moment aan de hand is, de diagnose. Door het stellen van een diagnose kan de psycholoog met je bespreken wat je kan doen om de klachten waar je mee loopt te verminderen. Samen met je psycholoog zal je gaan kijken welke behandelmethode het beste bij je past. Pas daarna wordt de behandeling gestart. De hulp die onze psychologen aanbieden heet ‘kortdurende en cliëntgerichte psychologische hulp’. Hiermee wordt bedoeld dat je psycholoog er alles aan zal doen om je snel weer op de rails te krijgen. Een gemiddelde therapie zal tussen de 4 en 12 gesprekken zijn. Dit is natuurlijk afhankelijk van de persoon en de aard van de klachten.

Gaan jouw klachten over?

Vaak is het zo dat na de behandeling je klacht grotendeels weg is. Echter kan het gebeuren dat de klacht niet verdwijnt. Wanneer dit het geval is heb je na de therapie de nodige kennis over je klachten en weet je hoe je er mee om moet gaan om er zo weinig mogelijk last van te hebben.

Na een psychologische behandeling voelen de meeste mensen zich beter dan daarvoor. Er wordt onder andere vaak aangegeven dat een psychologische behandeling zorgt voor meer zelfvertrouwen, betere sociale contacten en een andere kijk op de problemen. Ook ontwikkelen mensen vaak een betere manier van communiceren en begrijpen partners elkaar beter.

Wil je meer weten over psychologen in Amsterdam?

Heb je een specifieke vraag of wil je meer weten over wanneer je naar een psycholoog kan gaan, neem dan contact op via 085 4015 337 of stuur een mail naar Psychologen Amsterdam.