Relatietherapie in Amsterdam

Relatietherapie

Op dit moment geven wij geen relatietherapie. Kijk bij onze collega’s voor relatietherapie in Amsterdam.

Het gaat gewoon niet meer

Natuurlijk, ruzie hoort erbij. Heel normaal en heel gezond. Maar, het moet niet te gek worden. Waarschijnlijk weten jullie het al een tijdje, het gaat gewoon niet meer. Het geduld dat je eerst op kon brengen, de charme die je zag in bepaalde onhebbelijkheden, het gevoel ‘maatjes’ te zijn – het is allemaal verdwenen.
Nu ziet het er allemaal zó somber uit dat jullie twijfelen of jullie wel samen verder moeten gaan.

Het is niet te laat!

Waarschijnlijk ben je wel aan de late kant, hebben jullie het te lang ‘maar aangezien’, ‘gehoopt dat het over zou gaan’ en ‘ach, je hoort zo veel verhalen’. En dan ineens zijn jullie zo’n verhaal. Het is gelukkig niet té laat. Jullie hebben er goed aan gedaan het niet per se zélf te willen doen allemaal. Maar met hulp. En dat is heus geen schande.

Gelukkig koppel

Breng weer nieuw leven in je relatie bij relatietherapie Amsterdam

Relatietherapie Amsterdam: Handen uit de mouwen voor de liefde

In eerste instantie gaan we samen met jullie opnieuw naar jullie als individu en in relatie tot elkaar kijken. Waarschijnlijk hebben jullie inmiddels oogkleppen voor elkaar en ‘zien’ jullie elkaar dus niet.

Misschien heeft één van jullie wel een heel ander probleem dat tussen jullie onuitgesproken bleef – een depressie bijvoorbeeld, een burn-out of een onverwerkt trauma. Iedere relatie is anders, dus we weten niet wat jullie weer opnieuw aan elkaar kunnen laten zien, maar wij weten zeker dat het er is.

Daarmee doorbreken we de neerwaartse spiraal en kunnen we samen aan de slag. ‘Liefde is een werkwoord’, luidt het gezegde en dat geldt zeker in onze praktijk. En we zeggen het alvast, we gaan echt aan het werk.

Proefscheiden

Soms komen er stellen die eigenlijk gewoon te laat zijn. Die nog ‘een therapietje’ doen voor de vorm, maar die al lang niet meer van plan zijn samen gelukkig te worden. Of waarvan één van de partners echt niet meer wil of kan. In de regel werken we dan samen met jullie een “proefscheiding” (tijdelijk apart leven) uit. Zo kunnen we de scheiding soepel en respectvol laten verlopen en aandacht besteden aan de verwerking, bijvoorbeeld ook bij de kinderen.

Nee hoor, het is niet zo negatief

Relatietherapie staat eigenlijk in een slecht daglicht. Dat doe je als je radeloos bent, toch? Een negatieve keuze eigenlijk. We zijn het daar pertinent mee oneens. En we nodigen jullie dan ook van harte uit als jullie relatie gewoon goed is, maar je wilt verwijdering voorkomen of je zoekt naar verdieping, als je elkaar over tien jaar nog net zo wilt zien als nu.

Relatietherapie verbetert de kwaliteit van een relatie, ongeacht hoe goed of slecht die is. Je kunt aan allerhande aspecten van jullie samenzijn werken. Niet omdat het slecht gaat, maar omdat jullie vermoeden dat het nog mooier kan en daar graag samen, en met een psycholoog dieper op in willen gaan.

Heb je vragen over je relatie?

Is dit herkenbaar of wil je meer weten over relatietherapie in Amsterdam? Stel jouw vragen aan onze assistentes via 085 4015 337 of plan meteen jouw adviesgesprek in.