Tarief en vergoeding van therapie Psychologen

De tarieven en de duur van de behandeling kunnen verschillen per therapeut of psycholoog. Voor afspraken buiten kantooruren of in het weekend betaal je vaak een iets hoger tarief. Hieronder vind je de standaard tarieven lijst van de psychologen Amsterdam:

Tarievenlijst psycholoog Amsterdam:

  • Individuele therapie: 118 euro per sessie.
  • Relatietherapie kort: 135 euro per sessie.
  • Relatietherapie lang: 202,50 euro per sessie.
  • Buiten kantoortijden reken we een extra tarief van 25 euro.

In de meeste gevallen heb je tussen de 5 en 12 behandelingen nodig om beter inzicht te krijgen in de oorzaak van je klachten. Voor een oplossing van je klachten kan het nodig zijn om meer sessies te volgen. Je mag zelf bepalen hoe vaak je een sessie wil volgen.

Vergoeding via je werkgever

Veel werkgevers zijn bereid de behandeling voor hun medewerkers te vergoeden. Steeds meer werkgevers gaan namelijk inzien dat mentaal gezonde medewerkers productiever zijn. Maar ook minder snel verzuimen. Lees meer over vergoeding via je werkgever.

Vergoeding via je zorgverzekeraar

Het is verstandig om even te informeren bij je zorgverzekeraar over een eventuele vergoeding. Het kan tussen zorgverzekeraars en polissen erg verschillen: van een volledige vergoeding, of een maximaal aantal sessies tot helemaal niets.

Ook andere instanties kunnen je helpen met de vergoeding. Het UWV bijvoorbeeld, via het Centrum Indicatiestelling Zorg.

Betaling en afzeggen

Je ontvangt achteraf een factuur voor de sessie. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar laat het 24 uur van tevoren weten, dan kan iemand anders nog ingepland worden. Anders zijn wij genoodzaakt de kosten van de afspraak in rekening te brengen.

Heb je nog vragen? Of wil je hulp bij je klachten? ? Bel voor een afspraak naar 085 4015 337 of plan direct je adviesgesprek in bij psychologen Amsterdam. Onze Psyned assistentes helpen je graag verder door te luisteren naar je verhaal, je te adviseren en zo nodig een consult bij ons in te plannen voor je.