Tarief en vergoeding van therapie Psychologen Amsterdam

De tarieven en de duur van de behandeling kunnen verschillen per therapeut of psycholoog. Voor afspraken buiten kantooruren of in het weekend betaal je vaak een iets hoger tarief. Zo is relatietherapie ook wat duurder dan individuele therapie. Hieronder vindt je de standaard tarieven lijst van de psychologen Amsterdam:

Tarievenlijst psycholoog Amsterdam:

  • Individuele therapie: 106 euro per sessie.
  • Relatietherapie kort: 121 euro per sessie.
  • Relatietherapie lang: 181,50 euro per sessie.
  • Buiten kantoortijden reken we een extra tarief van 20 euro.

In de meeste gevallen heb je tussen de 5 en 10 behandelingen nodig om beter inzicht te krijgen in de oorzaak van je klachten. Voor een oplossing van je klachten kan het nodig zijn om meer sessies te volgen. Je mag zelf bepalen hoe vaak je een sessie wil volgen.

Stem het af met je zorgverzekeraar

Het is verstandig om even te informeren bij je zorgverzekeraar over een eventuele vergoeding. Het kan tussen zorgverzekeraars en polissen erg verschillen: van een volledige vergoeding, of een maximaal aantal sessies tot helemaal niets.

Ook andere instanties kunnen je helpen met de vergoeding. Het UWV bijvoorbeeld, via het Centrum Indicatiestelling Zorg; veel werkgevers hebben speciale regelingen en studenten kunnen via studiefondsen of een Persoons Gebonden Budget kijken of er nog vergoed wordt.

Betaling en afzeggen

Je ontvangt achteraf een factuur voor de sessie. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar laat het 24 uur van tevoren weten, dan kan iemand anders nog ingepland worden. Anders zijn wij genoodzaakt de kosten van de afspraak in rekening te brengen.

Als je nog vragen hebt, of als je wilt weten of jij ook geholpen kan worden: bel of mail naar praktijk Psychologen Amsterdam.